Ismo Parikka suomalaiset kolikkovariantit 1864-2001 ja Juhan kotisivua on käytetty tämän sivun luontiin. Suosittelen vahvasti ostamaan tuon Parikan kirjan jos variantit kiinostaa enemmän.

 

 

Ismo Parikka suomalaiset kolikkovariantit 1864-2001 ja Juhan kotisivua on käytetty tämän sivun luontiin. Suosittelen vahvasti ostamaan tuon Parikan kirjan jos variantit kiinostaa enemmän.

Ismo Parikka suomalaiset kolikkovariantit 1864-2001 ja Juhan kotisivua on käytetty tämän sivun luontiin. Suosittelen vahvasti ostamaan tuon Parikan kirjan jos variantit kiinostaa enemmän.

1865 variantit

Kruunun halkion molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, normaali risti.

Kruunun halkiossa on uritus, oikealla puolella paksumpi, pieni risti.

Kruunun halkion urat päättyvät paksuun uraan, pieni risti.

Kruunun halkion urat päättyvät paksuun uraan, suuri mantuanristi.

Kruunun halkiossa on uritus, rististä puuttuvat vaakasakarat.

Kruunun halkiossa on tuplauritus, pieni risti.

Kruunun halkiossa on tuplauritus, rististä puuttuvat vaakasakarat.

1866 variantit

Vuosiluvun 6 alempana, lisäksi 6 väli suuri

5 penniä 1866 vuosiluku alempana variaatio

Kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni matuanristi jonka sakaroissa vinot päät, vuosiluku normaali.

Vuosiluvussa viimeinen numero 6 on suuri, kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni mantuan risti jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvussa viimeinen 6 on kaukana muista ja alempana, numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvun numero 1 on lyhyt ja viimeinen numero 6 vinossa oikealle, kruunun halkiossa uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvun 66 vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Kaksoispuristus vuosiluvussa, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvun numero 1 on paksu ja lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvussa viimeinen numero 6 on suuri, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosilukua on korjattu, viimeinen numero 6 on alahaalla, kruununhalkiossa on uritus, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasarat ovat suorat.

Vuosiluvussa kaksoispuristus, viimeinen numero 6 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuu uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluvussa kaksoispuristus, vuosilukua on krojattu, viimeinen numero 6 on suuri, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Numero 1 on lyhyt ja vinossa vasemmalle, viimeinen numero 6 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluvun viimeinen numero 6 on alhaalla, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasarat ovat suorat.

Numero 1 on lyhyt ja viimeinen numero 6 on alhaalla, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paskuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakart ovat suorat.

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi yläsakara lähellä reunapisteitä.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa olevan urituksen molemmat päät päättyvät paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapisteitä.

Numeroa 1 on korjattu vasemmalle, numerot 66 ovat ylhäällä, kruunun halkiossa on uritus, oikean puoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on kaukana muista ja alhaalla, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on paljon uria molemmilla puolilla, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on alhaalla, kruunun halkiossa on paljon uria molemmilla puolilla, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numero 8 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uria oikealla puolella, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numerot 66 ovat vinossa oikealle kruunun halkiossa on paljon uria molemmilla puolilla, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numerot 66 ovat vinossa oikealle kruunun halkiossa olevan urituksen molemmat päät päättyvät paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa olevan urituksen molemmat päät päättyvät paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numerot 66 ovat vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, oikean puoleinen päättuu paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on kaukana muista ja suuri, kruunun halkiossa on uritus, oikean puoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkio päättyy kaarevaan halkioon, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt ja numerot 866 vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, iso mantuanristi, ylimmäinen sakara reunapisteiden välissä.

Numero 1 on lyhyt ja numerot 66 vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, iso mantuanristi, ylimmäinen sakara reunapisteiden välissä.

Numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, iso mantuanristi, ylimmäinen sakara reunapisteiden välissä.

Numero 8 on vinossa oikealle, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt ja viimeinen 6 on alhaalla, numeroita 66 on korjattu, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt ja numeroa 8 on korjattu (ollut vinossa oikealle), kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on vinossa vasemmalle, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt ja viimeinen 6 on alempana, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on ylhäällä ja viimeinen 6 on alhaalla, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, mantuan risti samaa mallia kuin 1867.

Viimeisen numeron 6 alta näkyy numeron 5 lippa, kruunun halkion urat päättyvät paksuun uraan, suuri mantuanristi.

1866 kruunussa pieni/suuri risti

5 penniä 1866 variantti pieni ja suuri risti

1867 variantit

Nauhan kaari ei taitu ylös.

5 penniä nauhan kaari ei taitu ylös variantti

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt ja 7 kaukana muista, kruunun halkiossa ei ole uritusta, nauhan molemmissa päissä taitos.

Vuosiluvun numero 7 on kaukana muista, kruunun halkiossa tiheä uritus, vasemman nauhan päässä taitos.

Vuosiluvun numero 1 on lyhyt ja 7 on kaukana muista, kruunun halkiossa ei ole uritusta, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

Vuosilun 1 on normaali muutoin korjattu, 7 on kaukana muista, kruunun halkiossa on uritus, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

Vuosiluvun numero 7 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, nauhan molemmissa päissä on taitos.

Vuosilukua on korjattu, 7 kallellaan vasemmalle, kruunun halkiossa on uritus, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

1870 variantit

Vuosiluvun numero 1 on vinossa vasemmalle, kruunun halkiossa on uritus, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

Normaali vuosiluku, kruunun halkiossa on uritus, nauhan molemmissa päissä on taitos.

1872 variantit

Vuosiluvussa numero 1 on vinossa vasemmalle, kruunun halkiossa tiheä uritus ylös saakka, ohut risti.

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, oikealla puolella urat kulkevat ylös saakka, vasemmalla jäävät alemmas, pieni risti.

1875 Variantit

Iso ja pieni pallo ristin alla

5 penniä 1875 variantti

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti jonka alla pieni pallo.

Vuosiluvussa kaksoispuristus, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti jonka alla pieni pallo.

Numeron 5 lippa on kaksoispuristettu, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti, ristin alla suuri pallo.

1888 variantit

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa oikea puoli päättyy paksuun uraan, pieni risti.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa oikea puoli päättyy paksuun uraan, paksu risti jonka alla suuri pallo ristin oikeassa reunassa.

1896 9 selkeästi alempana ja hieman vinossa

1896 5 penniä variantti

1907 variantit

Vuosiluvussa numeron 1 tukijalka on vajaa oikealta, kruunun halkiossa on uritus, pieni risti.

Vuosiluvussa numeron 1 tukijalka on heikko oikealta, kruunun halkiossa on uritus, pieni risti.

1911 variantit

Normaali vuosiluku.

Vuosiluvun viimeisen numeron 1 tukijalka on vajaa.

1916 variantit

Normaali ja vajaa ykkönen.

5 penniä 1916 variaatio

1918 KV variantit

Kansanvaltuuskunnan 5 pennin kolikosta lisää tietoa tästä.

5 penniä kansanvaltuuskunta väärennös

Ismo Parikka suomalaiset kolikkovariantit 1864-2001 ja Juhan kotisivua on käytetty tämän sivun luontiin. Suosittelen vahvasti ostamaan tuon Parikan kirjan jos variantit kiinostaa enemmän.

5 penniä tasavalta 1918-1990

5 pennin kolikkoa tehtiin vuosina 1865-1990, tästä löydät kaikki tasavallan aikaiset 5 pennin kolikot. Jos etsit tietoja tasavallan aikaisista varianteista katso täältä.

Kuparia:

Paino: 2,5g
Halkaisija: 18mm

 • 1918 Lyöntimäärä: 4 270 000
 • 1919 Lyöntimäärä: 4 640 000
 • 1920 Lyöntimäärä: 7 710 000
 • 1921 Lyöntimäärä: 5 914 000
 • 1922 Lyöntimäärä: 8 544 000
 • 1927 Lyöntimäärä: 1 518 000
 • 1928 Lyöntimäärä: 2 110 000
 • 1929 Lyöntimäärä: 1 500 000
 • 1930 Lyöntimäärä: 2 140 000
 • 1932 Lyöntimäärä: 2 176 000
 • 1934 Lyöntimäärä: 2 176 000
 • 1935 Lyöntimäärä: 1 610 000
 • 1936 Lyöntimäärä: 2 610 000
 • 1937 Lyöntimäärä: 3 826 000
 • 1938 Lyöntimäärä: 4 296 000
 • 1939 Lyöntimäärä: 2 270 000
 • 1940 Lyöntimäärä: 1 612 000

5 penniä 1918

Kuparia:

Paino: 1,27g
Halkaisija: 16mm

 • 1941 Lyöntimäärä: 5 948 000
 • 1942 Lyöntimäärä: 4 284 000
 • 1943 Lyöntimäärä: 1 532 000

5 penniä 1942

Kolikossa reikä keskellä, tunnetaan myös reiättömiä.

Kuparia:

Paino: 2,6g
Halkaisija: 18mm

 • 1963 Lyöntimäärä: 60 320 000
 • 1964 Lyöntimäärä: 4 634 000
 • 1965 Lyöntimäärä: 10 264 000
 • 1966 Lyöntimäärä: 8 064 000
 • 1967 Lyöntimäärä: 9 968 000
 • 1968 Lyöntimäärä: 6 144 000
 • 1969 Lyöntimäärä: 3 598 000
 • 1970 Lyöntimäärä: 13 772 000
 • 1971 Lyöntimäärä: 20 010 000
 • 1972 Lyöntimäärä: 24 122 000
 • 1973 Lyöntimäärä: 25 640 000
 • 1974 Lyöntimäärä: 21 530 000
 • 1975 Lyöntimäärä: 25 010 000
 • 1976 Lyöntimäärä: 25 551 000
 • 1977 Lyöntimäärä: 1 488 500

5 penniö 1963

Alumiinia:

Paino: 0.8g
Halkaisija 18mm

 • 1977 Lyöntimäärä: 30 552 000
 • 1978 Lyöntimäärä: 26 112 000
 • 1979 Lyöntimäärä: 40 042 000
 • 1980 Lyöntimäärä: 60 025 800
 • 1981 Lyöntimäärä: 2 044 100
 • 1982 Lyöntimäärä: 10 012 000
 • 1983 Lyöntimäärä: 33 885 350
 • 1984 Lyöntimäärä: 25 001 100
 • 1985 Lyöntimäärä: 25 000 100
 • 1986 Lyöntimäärä: 20 000 300
 • 1987 Lyöntimäärä: 20 020 000
 • 1988 Lyöntimäärä: 33 005 000
 • 1989 Lyöntimäärä: 2 200 000
 • 1990 Lyöntimäärä: 2 506 000

5 penniä 1977

 

Kansanvaltuuskunta 1918, 5 penniä

5 pennin kolikko jonka tunnuspuolella lukee: Kansan työ, Kansanvalta. Suomi 1918 Finland. Arvopuolelta kolikko on tasavallan aikaisen 5 pennin näköinen. Kolikon paino 2,5 grammaa ja halkaisija 18 mm.

5 penniä kansanvaltuuskunta

 • 1918 Lyöntimäärä 34 880

Kolikosta on olemassa myös väärennös, tarkista tunnuspuolelta: Lipputangon nuppia ja seppeleen liittymäkohtaa. Seppeleen liittymäkohdan ollessa kapeampi on kyseessä väärennös. Tämä väärennös on tehty ennen vuotta 1921.

5 penniä kansanvaltuuskunta väärennös

5 penniä suuriruhtinaskunta 1865-1917

5 pennin kolikoita lyötiin 1865-1990 katso tästä suuriruhtinaskunnan aikaiset 5 pennin kolikot. Suuriruhtinaskunnan aikaiset 5 penniset olivat kuparia ja painoivat 6.4 grammaa halkaisija oli 25mm. Jos etsit tietoja suuriruhtinaskunnan aikaisista varianteista katso täältä.

Aleksanteri II

 • 1865 Lyöntimäärä: 474 000
 • 1866 Lyöntimäärä: 2 484 000
 • 1867 Lyöntimäärä: 1 664 000
 • 1870 Lyöntimäärä: 300 000
 • 1872 Lyöntimäärä: 500 000
 • 1873 Lyöntimäärä: 1 000 000
 • 1875 Lyöntimäärä: 1 000 189

Aleksanteri III

 • 1888 Lyöntimäärä: 604 150
 • 1889 Lyöntimäärä: 1 070 000
 • 1892 Lyöntimäärä: 328 486

Nikolai II

 • 1896 Lyöntimäärä: 415 216
 • 1897 Lyöntimäärä: 592 210
 • 1898 Lyöntimäärä: 1 154 349
 • 1899 Lyöntimäärä: 854 239
 • 1901 Lyöntimäärä: 996 343
 • 1905 Lyöntimäärä: 625 559
 • 1906 Lyöntimäärä: 958 523
 • 1907 Lyöntimäärä: 766 889
 • 1908 Lyöntimäärä: 1 664 615
 • 1910 Lyöntimäärä: 66 000
 • 1911 Lyöntimäärä: 1 054 000
 • 1912 Lyöntimäärä: 456 000
 • 1913 Lyöntimäärä: 1 058 000
 • 1914 Lyöntimäärä: 824 000
 • 1915 Lyöntimäärä: 2 078 000
 • 1916 Lyöntimäärä: 4 463 000
 • 1917 * Lyöntimäärä:  4 072 000

1917 vuoden 5 pennin kolikosta on 2 variaatiota, tarkastele kolikon tunnuspuolta sillä kotkavaakunalla joko on kruunu tai kruunua ei ole. Kruunun kanssa oleva 5 pennin kolikko on arvokkaampi kuin ilman kruunua oleva.