Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Tämä artikkeli on koostettu tästä kirjoituksesta sekä PK numismaatikoiden foorumille lisätyistä kuvista kuin myös teksteistä, lisäksi käytetty kirjoitusta Keski-Suomen Numismaatikot Ry.

VAROITUS: Älä ikinä osta väärennettyä kolikkoa edes aukon täyttäjäksi, tämä on joka kerta signaali väärennöksien tekijöille että väärennetyille rahoille olisi kysyntää jolloin niitä ruvetaan tehtailemaan vieläkin enemmän!

20 markan rahasta vuodelta 1932 on tullut markkinoille pelottavan hyvä kopio. Markkinoilla olevissa kopiorahoissa on joissakin asianmukaisesti COPY-stanssaus, mutta ei todellakaan kaikissa. Kopion halkaisija on tarkalleen sama kuin aidossa eli 31 mm. Pelottavaksi tämän kopion tekee sen varsin hyvä laatu, mutta onneksi yksi pieni ero löytyy.
20 markkaa tasavalta 1932 tunnettu väärennös
Aito ja väärä 20 markan raha 1932. Ylinnä aito raha, alinna tekele. Huomatkaa rahojen pettävä samankaltaisuus. Tekeleestä on kaupan COPY-stanssattuja ja stanssaamattomia versioita.
20 markkaa 1932 väärennöksen vertaaminen aitoon rahaan
Aidon ja väärän 20 markan rahan vuosilukujen 19 32 yksityiskohtien vertailua. Ylinnä aidon rahan, alinna tekeleen vuosiluku. Huomatkaa punaisten havainne ympyröiden korostama ero oikeanpuoleisen vuosiluvun loppuosan numeron 2 ylälenkissä. Aidossa ei lenkin päässä ole pallukkaa, mikä tekeleessä on.