Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

100 markkaa tasavalta tunnetut väärennökset

Tämä artikkeli on koostettu  tästä kirjoituksesta sekä PK numismaatikoiden foorumille lisätyistä kuvista kuin myös teksteistä, lisäksi käytetty kirjoitusta Keski-Suomen Numismaatikot Ry.

VAROITUS: Älä ikinä osta väärennettyä kolikkoa edes aukon täyttäjäksi, tämä on joka kerta signaali väärennöksien tekijöille että väärennetyille rahoille olisi kysyntää jolloin niitä ruvetaan tehtailemaan vieläkin enemmän!

100 markkaa 1926 väärennöksen vertaaminen aitoon rahaan

Aito ja väärä 100 markan kultaraha vuodelta 1926. Ylinnä aito raha, alinna tekele. Huomatkaa tekeleen heikompi laatu, erityisesti kirjainten ja numeroiden ”pulleus” ja epätarkkuus aitoihin verrattuna. Myös kuusenoksat ja teksti ovat tekeleessä reunaan nähden aitoa lähempänä. Tekeleitä on myös saatavana kullattuina. Tekeleestä on kaupan COPY-stanssattuja ja stanssaamattomia versioita.
100 markkaa 1926 aito vs väärä
Aidon ja väärän vuoden 1926 100 markan ja 200 markan kultarahojen arvopuolten yksityiskohtien vertailua. Ylinnä yksityiskohtia aidoista rahasta, alinna tekeleistä. 100 markan rahojen välillä on isoja eroja kuusenoksien tyvissä ja sanan MARKKAA asemoinnissa; 200 markan rahojen erot liittyvät lähinnä kirjainten ja kuvioiden terävyyteen. Ilmeisesti 100 markan tekele on tehty hyödyntämällä 200 markan tekeleen meistiä, jotka on skaalattu hieman pienempään kokoon.