Ismo Parikka suomalaiset kolikkovariantit 1864-2001 ja Juhan kotisivua on käytetty tämän sivun luontiin. Suosittelen vahvasti ostamaan tuon Parikan kirjan jos variantit kiinostaa enemmän.

1865 variantit

Kruunun halkion molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, normaali risti.

Kruunun halkiossa on uritus, oikealla puolella paksumpi, pieni risti.

Kruunun halkion urat päättyvät paksuun uraan, pieni risti.

Kruunun halkion urat päättyvät paksuun uraan, suuri mantuanristi.

Kruunun halkiossa on uritus, rististä puuttuvat vaakasakarat.

Kruunun halkiossa on tuplauritus, pieni risti.

Kruunun halkiossa on tuplauritus, rististä puuttuvat vaakasakarat.

1866 variantit

Vuosiluvun 6 alempana, lisäksi 6 väli suuri

5 penniä 1866 vuosiluku alempana variaatio

Kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni matuanristi jonka sakaroissa vinot päät, vuosiluku normaali.

Vuosiluvussa viimeinen numero 6 on suuri, kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni mantuan risti jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvussa viimeinen 6 on kaukana muista ja alempana, numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvun numero 1 on lyhyt ja viimeinen numero 6 vinossa oikealle, kruunun halkiossa uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvun 66 vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Kaksoispuristus vuosiluvussa, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvun numero 1 on paksu ja lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosiluvussa viimeinen numero 6 on suuri, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni mantuanristi jonka sakaroissa vinot päät.

Vuosilukua on korjattu, viimeinen numero 6 on alahaalla, kruununhalkiossa on uritus, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa ei ole uritusta, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasarat ovat suorat.

Vuosiluvussa kaksoispuristus, viimeinen numero 6 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuu uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluvussa kaksoispuristus, vuosilukua on krojattu, viimeinen numero 6 on suuri, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Numero 1 on lyhyt ja vinossa vasemmalle, viimeinen numero 6 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakarat ovat suorat.

Vuosiluvun viimeinen numero 6 on alhaalla, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasarat ovat suorat.

Numero 1 on lyhyt ja viimeinen numero 6 on alhaalla, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paskuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasarat ovat suorat.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus, molemmat puolet päättyvät paksuun uraan, pieni risti jossa pysty ja vaakasakart ovat suorat.

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi yläsakara lähellä reunapisteitä.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa olevan urituksen molemmat päät päättyvät paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapisteitä.

Numeroa 1 on korjattu vasemmalle, numerot 66 ovat ylhäällä, kruunun halkiossa on uritus, oikean puoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on kaukana muista ja alhaalla, kruunun halkiossa on uritus, oikeanpuoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on paljon uria molemmilla puolilla, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on alhaalla, kruunun halkiossa on paljon uria molemmilla puolilla, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numero 8 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uria oikealla puolella, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numerot 66 ovat vinossa oikealle kruunun halkiossa on paljon uria molemmilla puolilla, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numerot 66 ovat vinossa oikealle kruunun halkiossa olevan urituksen molemmat päät päättyvät paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa olevan urituksen molemmat päät päättyvät paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, numerot 66 ovat vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, oikean puoleinen päättuu paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt, viimeinen numero 6 on kaukana muista ja suuri, kruunun halkiossa on uritus, oikean puoleinen päättyy paksuun uraan, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkio päättyy kaarevaan halkioon, normaali mantuanristi, yläsakara lähellä reunapistettä.

Numero 1 on lyhyt ja numerot 866 vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, iso mantuanristi, ylimmäinen sakara reunapisteiden välissä.

Numero 1 on lyhyt ja numerot 66 vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, iso mantuanristi, ylimmäinen sakara reunapisteiden välissä.

Numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, iso mantuanristi, ylimmäinen sakara reunapisteiden välissä.

Numero 8 on vinossa oikealle, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt ja viimeinen 6 on alhaalla, numeroita 66 on korjattu, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt ja numeroa 8 on korjattu (ollut vinossa oikealle), kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on vinossa vasemmalle, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on lyhyt ja viimeinen 6 on alempana, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, ohut risti, pysty ja vaakasakarat ohuet.

Numero 1 on ylhäällä ja viimeinen 6 on alhaalla, kapeat kaaret päättyvät kruunun halkioon, mantuan risti samaa mallia kuin 1867.

Viimeisen numeron 6 alta näkyy numeron 5 lippa, kruunun halkion urat päättyvät paksuun uraan, suuri mantuanristi.

1866 kruunussa pieni/suuri risti

5 penniä 1866 variantti pieni ja suuri risti

1867 variantit

Nauhan kaari ei taitu ylös.

5 penniä nauhan kaari ei taitu ylös variantti

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt ja 7 kaukana muista, kruunun halkiossa ei ole uritusta, nauhan molemmissa päissä taitos.

Vuosiluvun numero 7 on kaukana muista, kruunun halkiossa tiheä uritus, vasemman nauhan päässä taitos.

Vuosiluvun numero 1 on lyhyt ja 7 on kaukana muista, kruunun halkiossa ei ole uritusta, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

Vuosilun 1 on normaali muutoin korjattu, 7 on kaukana muista, kruunun halkiossa on uritus, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

Vuosiluvun numero 7 on vinossa oikealle, kruunun halkiossa on uritus, nauhan molemmissa päissä on taitos.

Vuosilukua on korjattu, 7 kallellaan vasemmalle, kruunun halkiossa on uritus, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

1870 variantit

Vuosiluvun numero 1 on vinossa vasemmalle, kruunun halkiossa on uritus, vain vasemman nauhan päässä on taitos.

Normaali vuosiluku, kruunun halkiossa on uritus, nauhan molemmissa päissä on taitos.

1872 variantit

Vuosiluvussa numero 1 on vinossa vasemmalle, kruunun halkiossa tiheä uritus ylös saakka, ohut risti.

Vuosiluvussa numero 1 on lyhyt, kruunun halkiossa on uritus, oikealla puolella urat kulkevat ylös saakka, vasemmalla jäävät alemmas, pieni risti.

1875 Variantit

Iso ja pieni pallo ristin alla

5 penniä 1875 variantti

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti jonka alla pieni pallo.

Vuosiluvussa kaksoispuristus, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti jonka alla pieni pallo.

Numeron 5 lippa on kaksoispuristettu, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa on uritus ylös saakka, ohut risti, ristin alla suuri pallo.

1888 variantit

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa oikea puoli päättyy paksuun uraan, pieni risti.

Vuosiluku on normaali, kruunun halkiossa oikea puoli päättyy paksuun uraan, paksu risti jonka alla suuri pallo ristin oikeassa reunassa.

1896 9 selkeästi alempana ja hieman vinossa

1896 5 penniä variantti

1907 variantit

Vuosiluvussa numeron 1 tukijalka on vajaa oikealta, kruunun halkiossa on uritus, pieni risti.

Vuosiluvussa numeron 1 tukijalka on heikko oikealta, kruunun halkiossa on uritus, pieni risti.

1911 variantit

Normaali vuosiluku.

Vuosiluvun viimeisen numeron 1 tukijalka on vajaa.

1916 variantit

Normaali ja vajaa ykkönen.

5 penniä 1916 variaatio

1918 KV variantit

Kansanvaltuuskunnan 5 pennin kolikosta lisää tietoa tästä.

5 penniä kansanvaltuuskunta väärennös

Ismo Parikka suomalaiset kolikkovariantit 1864-2001 ja Juhan kotisivua on käytetty tämän sivun luontiin. Suosittelen vahvasti ostamaan tuon Parikan kirjan jos variantit kiinostaa enemmän.