1870 1 markan kolikko

Suomen arvokkain markka-aikainen kolikko on yhden markan kolikko vuodelta 1870, tämä on ilmeisesti ollut jonkin sortin koeraha. Tietoa tästä kolikosta ei löydy mistään virallisista lähteistä.

Molemmissa tunneituissa kolikoissa on eroja, toinen painaa: 5,18 grammaa (vasemman puolimmainen kuvassa myöhemmin ex SNY) ja toinen 5,10 grammaa (oikean puoleinen kolikko myöhemmin: ex KOP).

1 Markka 1870 arvopuoli

Molemmissa kolikoissa on täysin samanlaiset arvopuolet, nämä eroavat muista saman ajan kolikoista täysin. Reunahelmiä kolikossa on 88 kpl.

1 markka 1870 arvopuoli

1 markka 1870 tunnuspuoli

Tunnuspuoli on erilainen kummassakin, kolikoiden tunnuspuoli on siis lyöty eri meistillä. Naulasta teksti kolikon alaosassa alkaa ex SNY:ssä rahamestarin kirjaimen kohdalta kun taas ex KOP kolikossa kappaletta sanan viimeinen A on rahamestarin kirjaimen S kanssa samassa kohdassa.  Kolikon kotka on samanlainen molemmissa kolikoissa.

Tämä artikkeli on koostettu Jorma J. Imppolan kirjoittamasta arikkelista. Voit lukea koko artikkelin tästä.

1 markka 1870 väärennös

1 markan kolikosta vuodelta 1870 on olemassa myös väärennöksiä, tässä yksi väärennös. Mikäli ostat väärennetyn kolikon muistathan ilmoittaa siitä kokoelmassasi!

1 markka 1870 väärennös